Miomirisni otočki vrt

Priuštite si iskustvo za pamćenje - posjet miomirisnom otočkom vrtu uz TAXI BRACO!

Mi se brinemo o vašem bezbrižnom prijevozu do ove prekrasne lokacije i natrag. Uz to prepustite nam i organizaciju posjeta ovom otočkom raju, a vi samo uživajte… Ovaj doživljaj zamislili smo u sklopu našeg paketa ‘MIRISI LOŠINJA’ gdje ćemo prvo posjetiti Park šumu Čikat i legendarni kip Ambroza Haračića, poznatog botaničara koji je zaslužan za pošumljavanje Malog Lošinja alepskim i crnim borom. Pričat ćemo i o austro-ugarskoj aristokraciji kojoj je Lošinj svojevremeno postao jedno od omiljenih odmorišnih destinacija i koja je na otoku izgradila brojne vile i ljetnikovce koje ga i danas krase. Lošinj poznat kao klimatsko lječilište u liječenju bolesti dišnih putova i alergija.

Lošinj je otok koji posebno lijepo miriše – miomiriše! Zato ćemo se nakon guste borove šume, koja je zaštitni znak predjela Čikat uputiti u Miomirisni otočki vrt koji na jednom mjestu prikazuje lošinjsko miomirisno bogatstvo, zahvaljujući slavnim lošinjskim pomorcima, koji su s dalekih prekomorskih putovanja donosili nepoznato bilje.

Miomirisni otočki vrt nije običan botanički vrt niti vrt ljekovitog bilja. To je, kako ime zbori, vrt miomirisnog otočkog bilja: otočkih samoniklica poput kadulje (po lošinjski kuš), ili smilja (po lošinjski magriž).  U Vrtu raste preko 250 samoniklih biljnih mirišljavica koje omirišuju lošinjskocresko otočje.

Vrtna biljna staništa uokviruju kameni suhozidovi – gromače – složeni u tradiciji otočkog pučkog graditeljstva. S vrtnih odmorišta i opuštališta puca prekrasan pogled sve do gordog Velebita.

ŠTO VAS ČEKA?

MIOMIRISNA ŠETAONICA I KUŠAONICA

U ležernoj šetnji Vrtom s dragom Sandrom, osnivačicom ove iznimne atrakcije upoznajte Vrtno bilje i životinje. 

Nakon šetnje, slijedi kratka priča o Vrtu i odlikama lošinjskog mirisnog krajolika, uz kušanje lošinjskog čaja ili miomirisnog likera.

MIOMIRISNA BUTIGA

Tako jednostavno, a tako drukčije, miomirisnije. Marljivi tim miomirisnog otočkog vrta kreira i izrađuje miomirisne rukotvorine i suvenire isključivo iz miomirisnog bilja i drugih prirodnih sirovina porijeklom s našega Otočja.

  • Miomirisni čajevi, likeri i poslastice bez primjesa
  • Miomirisna njega duha i tijela – 100% prirodna ulja za masažu, melemi, balzami, sapuni…

Rukotvorine možete vidjeti, okusiti i nabaviti u miomirisnoj kućici u Vrtu. Vama za sjećanje, vašim dragima na dar.

IZVORNA LOŠINJSKA MEDITERANSKA KUHINJA

…bogata je mirisima i okusima, pripravljena je na tradicionalan način uz pomoć svega što je priroda podarila. Osim dnevnog menija, Miomirisni vrt nudi specijalnu večeru: TAXI BRACO preuzet će vas na vašoj lokaciji i pođite uz nas predvečer u suton. 

Prepustite se ljepotama miomirisnog vrta, uz laganu šetnju, bajkoviti pogled, čašicu likera i večeru uz autohtonu lošinjsku janjetinu. Brinemo i za vaš siguran prijevoz natrag.

Zainteresirani ste za partnerstvo s nama?