MALI LOŠINJ

1. Otok vitalnosti
2. Stoljetne borove šume
3. Bogata povijest
4. Prepuno sadržaja

Uživajte na otoku vitalnosti Lošinju uz taxi prijevoz

"TAXI BRACO"

Otok Lošinj u svojim raznolikostima

Otok Lošinj, smješten u Kvarnerskom zaljevu. Osim grada Malog Lošinja, najvećeg naselja na jadranskim otocima, na otoku su i druga šarmantna naselja poput Velog Lošinja, Ćunskog, Sv. Jakova i Nerezina.

Za udobno i sigurno istraživanje otoka, TAXI BRACO nudi luksuzne, dobro opremljene automobile s profesionalnim vozačima.

Lošinj je daleko od gradske vreve, no opet, pažljivim promatranjem primijetit ćete život koji teče u mediteranskom ritmu od jutra do kasnih noćnih sati. Obala je okružena bujnim borovim šumama i pruža se kao savršena kulisa za opuštene šetnje. Bistro more i bogato podmorje potiču avanturistički duh i potaknut će vas da istražite najljepša mjesta i znamenitosti našeg otoka. Bilo da ste avanturističkog duha ili ste više za jednostavniji pristup odmora, dovoljan je jedan poziv da Vam TAXI BRACO osigura prijevoz do svih željenih lokacija na otoku.

Za one koji su već godinama zaljubljeni u otok Lošinj, razlozi povratka su jasni. Zaljubljenici u ljepotu otoka i gostoljubivost njegovih stanovnika uvijek se rado vraćaju u ovu sunčanu oazu.

Povijest Malog Lošinja i početak turizma

Prvi pisani tragovi vraćaju nas u davnu 1398. godinu, kada je utemeljeno prvo naselje na mjestu današnjeg Malog Lošinja. Sredinom 19. stoljeća, otok i grad doživljavaju procvat, posebice kroz razvijenu trgovinu i brodogradnju. Mali Lošinj je tada imao najrazvijeniju trgovačku flotu na Jadranu, osim Trsta, bio je najvažnija luka na Jadranu. Stanovnici otoka bili su poznati po svojim pomorskim vještinama i brodogradnji. Gradski centar i danas zadržava izgled iz tog razdoblja.

Kad se nalazite na Lošinju, bez ustručavanja udišite svjež zrak jer doslovce udišete zdravlje. Blaga klima tijekom cijele godine pogoduje bogatstvu biljnog svijeta, s više od 1000 različitih biljnih vrsta. Još u 19. stoljeću, austrougarska aristokracija prepoznala je prednosti mediteranske klime i njezin pozitivan utjecaj na zdravlje. Proglasili su Lošinj klimatskim lječilištem i izgradili mnoge vile i ljetnikovce koji svjedoče o vremenima kada se živjelo sporije.

Rekreacija i zabava

Otok Lošinj nudi raznolike mogućnosti za sve ljubitelje aktivnosti i aktivno provođenje odmora. Otoci su isprepleteni stazama i šetnicama koje vas vode kroz mirisnu prirodu, a koje vode prema zaseocima s bogatom poviješću. Ako ste zaljubljenik u ronjenje, odaberite neki od ronilačkih klubova i istražite tajanstvene špilje i grebene pod nadzorom iskusnih instruktora. Ako više volite vodene sportske aktivnosti, na raspolaganju su vam jedrenje, surfanje, skijanje na vodi i sportski ribolov. Tijekom plovidbe, možda ćete naići na jata dobrih dupina, posljednjih u sjevernom Jadranu.

Ostavite nešto energije za kasne večeri i opustite se u ugodnim toplim noćima Lošinja uz ritmove žive glazbe. Isprobajte okuse i mirise domaće mediteranske kuhinje i uživajte u dobrom vinu u nekim od lokalnih konoba i taverni. TAXI BRACO uvijek Vam može preporučiti najbolju kuhinju sa svježom lokalnom hranom. Ako želite druženje, ples i zabavu do kasno u noć, posjetite neki od noćnih klubova. U širokoj paleti zabavnih sadržaja sigurno ćete pronaći nešto po svom ukusu i slobodno se možete prepustiti uživanju, a TAXI BRACO će vas sigurno odvesti natrag do vašeg smještaja.

Kulturni sadržaji

Svaki muzej i galerija u gradu ispričat će vam uzbudljivu priču o povijesti grada i otoka, kao i o lošinjskim ljudima i događajima. Bogata zbirka lošinjskih umjetnina, koju su vrijedno prikupljale obitelji Piperata i Mihičić, čuva se u palači Fritzi. Ako želite saznati više o burnoj povijesti lošinjskih kapetana i njihovih brodova, svakako posjetite muzejsko-galerijski prostor Kula u Velom Lošinju.

Osor, s katedralom koja datira iz 15. stoljeća, idealno je mjesto za koncerte klasične glazbe, gdje svaka nota savršeno klizi preko stoljetnih zidina i stvara jedinstveni glazbeni doživljaj koji će vas opustiti i ispuniti dušu.
Najnovija globalna atrakcija je Apoksiomen, gotovo 2000 godina stari brončani kip atleta koji je izronjen iz lošinjskog podmorja. Nakon sedmogodišnje restauracije, ovaj drevni Apoksiomen sada je izložen u novom muzeju u središtu grada i pruža impresivno audiovizualno iskustvo.

Bez obzira jeste li skloni opuštanju i miru ili aktivnom odmoru, na otoku Lošinju sigurno ćete pronaći nešto što će vas oduševiti. Prirodne ljepote i bogata kulturna baština otoka potaknut će vašu znatiželju i istraživački duh. Sve to i više od toga vam je dostupno u svega nekoliko minuta vožnje ili dogovorenog laganog i udobnog kruzinga po otoku s TAXI BRACOM. U 45 godina postojanja, preveli smo nebrojeno mnogo putnika na različite destinacije na otoku. Učinit ćemo to rado i za vas, jer na Lošinju, uvijek imate nešto novo za otkriti.

RADO ĆEMO VAM POKAZATI OTOK U SVOM PUNOM SJAJU

Toliko toga za vidjeti, a premalo vremena za sve. Mi znamo u koje doba dana vas odvesti na određene lokacije kako biste u punom sjaju doživjeli otok Lošinj. Kruzing s TAXI BRACO-m je ne samo poučan nego i zabavan. Naučite nešto novo dok se zabavljate, a mi ćemo učiniti sve da kruzing s nama ostane trajna i lijepa uspomena.

Siguran kruzing

TAXI BRACO kruzing je siguran; siguran provod i uspomena.

Zagarantirana zabava

Zabavite se na jedan poseban i jedinstven način na otoku Lošinju.

Cjelovito iskustvo

Napravite "cijeli krug" s nama po otoku Lošinju i kreirajte svoje uspomene.